keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kaupunkiloma: Pariisin kevät - paras aika vuodesta matkustaa maailman romanttisimpaan kaupunkiin


Eiffel -torni (wikipedia.org)

Pääsiäinen 2013 Pariisissa – no miksipä ei? Pääsiäisloma Pariisissa sopii erinomaisesti pariskunnille - kun yhdistää kevään ja Pariisin, romanttisilta väristyksiltä on vaikea välttyä. Seinen varrella sijaitsevassa Ranskan pääkaupungissa Pariisissa asuu nykyisin noin 2,2 miljoonaa asukasta, Suur-Pariisissa noin 12 miljoonaa, mikä tekee siitä yhden suurimmista kaupunkialueista Euroopassa.

Pariisi on eurooppalaisen muodinkeskus. Pariisin tunnetuimmat tavaratalot ovat Boulevard Haussmannilla sijaitsevat Au Printemps ja Galleries Lafayette. Viehättävän Maraisin alueen kapeilla kujilla sijaitsee mukavia gallerioita sekä pikkuputiikkeja. 


Eiffel –torni ja romanttiset kävelyretket Champs-Elysées-puistokadulla tai tutustuminen vaikuttavaan Notre Damen katedraaliin ovat nekin keväisen Pariisin-matkan ohjelmistossa. Maailman romanttisimmaksi kaupungiksi kutsuttu Pariisi kuuluu ehdottomasti Euroopan kaupunkien aateliin. Se on nautinto kaikille aisteille!

Kaupunki on tulvillaan iltaelämää; on tunnelmallisia jazzklubeja, supertrendikkäitä yökerhoja ja viihtyisiä pikku baareja. Ja kulinaristeille tiedoksi, että Pariisissa on yli 10 000 ravintolaa, bistroa ja kahvilaa, joten jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Hintahaitari on todella suuri ravintolatyypistä ja tietysti myös kaupunginosasta riippuen.


Pariisissa on tarjolla monia eri majoitusmuotoja, niin hotelleja ja pieniä ja idyllisiä pensionaatteja kuin huokeita hostelleja sekä viikoksi tai pariksi vuokrattavia, kalustettuja asuntoja. Majoitusvaihtoehtoja löytyy ympäri Pariisia mitä erilaisimpia, mutta useimmat hotellit ja hostellit ovat kuitenkin keskittyneet tietyille alueille. Aluetta valitessa kannattaa hotellin hintatason lisäksi miettiä sen sijaintia. Majoitus kannattaakin ehdottomasti varata internetin kautta. Listaan jälleen loppuun luotettavia yhteistyökumppaneja, joiden kautta matkan varaaminen on vaivatonta. Oletko koskaan käynyt Pariisissa, mitä itse pidit kaupungista?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti