tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kaupunkiloma: Barcelona - upeat rannat, vilkas kulttuuri- ja urheiluelämä, shoppailijan paratiisi

Barcelonan rannat sijaitsevat kaupungin keskustan syleilyssä (wikipedia.org)
Sagrada Familia (wikipedia.org)





Barcelona – Upeat rannat, vilkas kulttuuri- ja urheiluelämä, shoppailijan paratiisi. Barcelona on tätä nykyä suhteellisen edullinen shoppailukaupunki, joka on mielestäni yksi Euroopan viihtyisimpiä kaupunkeja. Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki heti pääkaupunki Madridin jälkeen. Barcelona on Katalonian itsehallintoalueen keskus. Katalaanit ovat oman arvonsa tuntevia patriootteja, joten muutama kohteliaisuus sana on syytä opetella ennen reissua. 


Voita unelmaloma Thaimaassa ja ota bonusta verkko-ostoksista
Pitkät, aivan kaupungin keskustasta sijaitsevat hiekkarannat kuuluvat olennaisesti sen kaupunkikuvaan ja elämänmenoon. Barcelonassa yhdistyvät niin ranta- kuin kaupunkilomakohteen parhaat puolet. Barcelona on erittäin siisti kaupunki ja erityisen hienoksi sen tekee ranta, kaunis keskusta sekä keskustan kupeessa oleva 192 metriä korkea Montjuïcin kukkula. Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Kevät, kesä ja syksy ovat Barcelonassa kovinta turistisesongin aikaa, mutta talvisin turistivirrat kuitenkin vähenevät. Mikäli mielit tutkiskella pääostoskatua Ramblasia rauhallisella kävelyllä tai tutustua suosituimpiin nähtävyyksiin kuten Sagrada Familian katedraali tai Parc Güell -puistooon ilman suuria turistimassoja, on paras aika vierailla Barcelonassa lokakuusta huhtikuulle. 


Barcelona on myös urheilun ystävien mekka. Barcelonan tunnetuin urheiluseura on Futbol Club Barcelona (lempinimeltään Barça), joka on yksi maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista. Sen kotistadion on 98 500 -paikkainen Camp Nou. Toinen paikallisseura on Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona. Kaupunki tunnetaan myös FC Barcelonan koripallo- ja käsipallojoukkueista, jotka ovat saavuttaneet useita seurajoukkueiden Euroopan-mestaruuksia. FC Barcelonalla on myös yleisurheilujaosto. Koska Barcelona oli vuoden 1992 olympialaisten isäntäkaupunki, kaupungissa on myös olympiastadion, Lluís Companys. Montjuïcin kukkulalla sijaitseva stadion toimi aiemmin RCD Espanyolin kotikenttänä. Montjuïc ja olympiastadion ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia paikkoja. Barcelona on tunnettu myös espanjalaisen tenniksen keskuksena, ja niinpä kaupungista löytyykin useita maineikkaita tennisseuroja, joista tunnetuin lienee Real Club de Tenis Barcelona eli Barcelonan kuninkaallinen tennisseura. Kaupungin ulkopuolella, Montmelóssa sijaitsee Katalonian Formula 1 -rata, Circuit de Catalunya.



Majoittumiseen Barcelonassa löytyy jokaisen kukkarolle ja mieltymyksille sopivia paikkoja, Monet majapaikat hinnoittelevat huoneensa ja petinsä vuodenaikojen mukaan, ja kesä on aina kalleinta aikaa, kevät ja syksy toiseksi kalleinta ja tammi-helmikuu edullisinta. Myös jotkut ravintolat ja baarit muuttavat hinnoitteluaan turistikaudeksi, ja näin Barcelonan voidaan katsoa olevan kaksi eri kaupunkia: toinen rauhalliseen aikaan lokakuulta maaliskuulle, toinen kuumana turistikautena pääsiäisestä syyskuun loppupuolelle.


Barcelonassa liikkuminen on helppoa, niin metrolla, kävellen kuin myös bussilla. Suomesta on myös erittäin helppo päästä Barcelonaan. Lyhyelle lomalle voi lähteä niin viikonlopuksi kuin myös viikoksi pakettimatkalle, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Barcelonaan on yleensä edullisinta matkustaa omatoimisesti, joka nykyään internetin avustuksella äärimmäisen helppoa, mutta kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös matkanjärjestäjien ajankohtaiset tarjoukset. Paras vuodenaika matkustaa Barcelonaan on keväästä syksyyn. Katso seuraavat linkit, mikäli mielit halvimmalla Barcelonaan ja muista ennen matkaa halvin matkavakuutus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti