lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kaupunkiloma: Berliini upea ja roisoinen metropoli kivenheiton päässä Helsingistä

Brandenburgin portti Berliinissä on Saksojen yhdistymisen tunnuskuva.

Kuinka matkustat helpoiten ja halviten Berliiniin
Berliini – Saksan suurin kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Berliinissä on läsnä niin historia kuin nykyisyys. Döner ja currywurst - näitä herkkuja et voi sivuuttaa Berliinissä, sillä molempia tarjoavia kojuja ja pieniä ravintoloita on lähes joka nurkalla. Berliinissä asuu yli 200 eri kansalaisuuden edustajaa, joten voidaan puhua erittäin heterogeenisesta kaupungista, joka tuo kaupunkiin aidon metropolin tuntua ja sitähän Berliini on. Berliini ei välttämättä loista kauneudellaan, mutta kaupungin tunnelmassa on jotakin täysin ainutlaatuista ja siellä on osattu taitavasti yhdistää vanhaa ja uutta. Kaupungilla on hyvin värikäs ja osittain traaginenkin menneisyys, jonka voit kohdata nykyajan Berliinissä tutustumalla sen lukuisiin nähtävyyksiin.Vaikka kaupungilla on paljon annettavaa lähihistoriastaan, niin on se mielestäni myös yksi Euroopan hienoimmista ja nykyaikaisimmista kaupungeista, jossa on jollakin tavalla hyvin välitön ja liberaali tunnelma ilman, että se toisi mukanaan mitään lieveilmiöitä.


Berliini on shoppailijan paratiisi isolla S:llä, joka yllättää erittäin edullisella hintatasollaan. Lisäksi kaupungin joukkoliikenne toimii saksalaisella tarkuudella ja yleisillä kulkeminen on Berliinissä vaivatonta ja edullista. Turistit voivat hankkia oman joukkoliikenne kortin, joka on ehkä edullisin tapa matkustaa yleisillä loman ajan Berliinissä. Berliini sopiikin erinomaisesti kaikenikäisille ja kuntoisille matkailijoille, koska kaupungissa on helppoa ja turvallista liikkua, niin julkisilla kuin myös jalan. Berliini on kanssa kaupunkeja johon on helppo matkustaa Suomesta ja sinne voisi palata aina vaan uudestaan ja uudestaa, sen verran ainutlaatuisesta kaupungista on kyse!

Matka Berliiniin on helpoin varata internetistä ja tässä muutama erittäin luotettava ja edullinen vaihtoehto joita itse käytän ja voin lämpimästi suositella kaikille:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti