torstai 4. huhtikuuta 2013

Kaupunkiloma: Budapest jaksaa yllättää kokeneenkin matkailijan yhä uudelleen ja uudelleen monipuolisuudellaan

File:Budapestnight100.jpg
Tonava, joka jakaa kaupungin Budan ja Pestin osiin. (kuva: wikipedia.com)



Budapest on Unkarin pääkaupunki ja aivan ihastuttava sellainen. Tonava virtaa kaupungin halki ja jakaa sen läntiseen osaan Budaan ja itäiseen osaan Pestiin. Budan puolella on korkeita kukkuloita, mutta Pest on alavaa tasankoa. Kaupunki on muodostonut Budapestiksi 1800-luvun loppupuolella. kun Buda, Pest ja Óbuda yhdistettiin Budapestin kaupungiksi. Budapestissa on n. 1,7 miljoonaa asukasta ja koko metropoli alueella n. 2,5 miljoonaa.

Budapestin kaupunkikuvaan kuuluu suuret bulevardit, kylpylät, ravintolat sekä sillat. Budapest on yksi Euroopan kauneimmista ja ystävällisimmistä kaupungeista, jossa näkyy edelleen hieman Itä-Eurooppalainen kommunismin aikainen kulttuuri sen hyvässä merkityksessä. Siksi se on mitä houkuttelevin matkakohde ympäri vuoden. Nauti kaupungin viehättävistä kylpylöistä, rikkaasta historiasta ja edullisista hinnoista!
Kaupunki on todellinen turistirysä, sillä kaupungissa on arvioitu käyvän vuosittain yli 2,5 miljoonaa matkailijaa vuodessa. Budapest on täynnä houkuttelevia ravintoloita, joista löytyy jokaiselle varmasti mieluinen vaihtoehto kaikista hintaluokista sekä ennen kaikkea Budapestista löydät taatusti makumieltymystesi mukaista ruokaa. Unkarilaiseen keittiöön sisältyy paljon lihaa, patoja ja täyttäviä keittoja sekä tietysti paprikaa. Unkarissa on myös erinomaisia edullisia valkoviinejä, joita voin suositella kaikille varauksitta. Muista maistaa myös kansallisruokaa gulashia. Jos haluat paikan päällä valmistaa itse ruokaa tai tuoda sitä tuliaisina kotiin, niin suunnista Budapestin mahtavaan kauppahalliin, joka on pullollaan viinejä, mausteita, juustoja, makkaroita ja muita Unkarilaisia herkkuja. Kauppahallin yläkerrassa on pieniä ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä.

Budapest on myös erinomainen ostoskaupunki, josta löytyy tunnettuja kauppaketjuja ja suuria ostoskeskuksia, mutta ennen kaikkea pilvin pimein pieniä putiikkeja. Hinnat ovat useimmiten edullisempia kuin Suomessa varsinkin pikkuputiikeissa. Kiireetön ja kokemuksia täynnä oleva kaupunkiloma Budapestissa on aina kokemisen arvoinen ja myös kukkarolle sopiva verrattuna moniin muihin Euroopan kaupunkikohteisiin. 

Budapestiin lennät kätevästi ja edullisesti suoraan Helsingistä. Matkan varaaminen Budapestiin onkin ehdottomasti kätevintä ja edullisinta internetistä. Laitan tähän taas muutamia linkkejä joiden kautta voit etsiä edullisia lentoja sekä majoitusta.